UA-119246896-1

ПРЕДМЕТ: Молба за финансијску подршку

Поштовани,
Овим путем обраћамо вам се са молбом да у складу са својим могућностима подржите реализацију пројекта изградње дјечијег забавног парка у простору поред планинарског дома "Црвене Стијене" на Романији.

Упознајемо вас да је Планинарско друштво "Гласинац" почетком ове године реализовало набавку дјечијег ски лифта и скијашке опреме. Нови садржај је током минулог зимског периода привукао пажњу и било је масовно окупљање дјеце и младих на локалитету "Црвене Стијене". У жељи да се настави масовно окупљање, те да се повећа тренд раста и туристичког развоја планинског туризма на Романији, као и промоција здравог начина живота, а првенствено код дјеце и младих опредјелили смо се за изградњу Дјечијег забавног парка "Црвене Стијене".

У склопу пројекта изградње дјечијег забавног парка планирају се поставити следећи садржаји:

- љетна позорница ( амфитеатар на отвореном) за дјечије представе, приредбе, али и садржаје културно забавног каратера за одрасле ( пјесничке, гусларске вечери, кино на отвореном и слично);

- инсталирање различитих справа за вјежбање:

а) вјештачка стијена за пењање и развој моторичких способности код дјеце

б) клацкалице 2 комада

в) тобогани 2 комада

г) љуљашке 2 комада

Између и около справа биле би подлоге од пијеска за ублажавање евентуалних падова, али и клупе за одмор дјеце и родитеља.

- израда и постављање скулптура од дрвета дивљих животиња романијског подручја.

Комлетна вриједност пројекта је 4.000,00 КМ, што подразумјева набавку материјала и алата за израду горе побројаних садржаја. Напомињемо да би чланови друштва изградили све садржаје од природног материјала волонтерским радом, те се извршио атест комплетног новоиграђеног мобилијара у овлашћеном институту.

Додатна погодност је то што се парк налази у непосредној близини планинарског дома, поред асфалтог пута, што га чини приступачним за дјецу свих узраста. Из свега наведеног се може закључити да ће дјечији парк бити масовно посјећен и да ће поред редовних посјетилаца планине привући пажњу и интересовање осталих грађана који ће се опредјелити да њихови малишани бораве на чистом зраку и пријатном окружењу, што ће свакако допринијети њиховом правилном физичком и психичком развоју.

Надамо се да ћете схватити оправданост нашег захтјева и пружити финансијску или материјалну подршку у реализацији пројекта, а заузврат би вашу донаторску подршку знали да цијенимо и промовишемо кроз активности друштва.

ПРЕДСЈЕДНИК

Борис Вуковић